Behandelmethoden:

Fysiotherapie

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Met andere woorden klachten aan de spieren, pezen, banden en gewrichten. Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden o.a. oefentherapie, massage, advisering en/of begeleiding naar een zo optimaal mogelijk herstel.

Manuele therapie

Het is een specifieke methode van onderzoeken en behandelen die bijzonder geschikt is bij functiestoornissen en pijnklachten die voortkomen uit de wervelkolom of ledematen. De behandeling bestaat uit het verbeteren van de functie van een gewricht door o.a. manipulatietechnieken. Soms gaat dat gepaard met een pijnloos, knappend geluid. Het effect van manuele therapie is vaak direct merkbaar voor de patiënt.

Mulligan Concept

Deze therapie is ook bijzonder geschikt voor het behandelen van functiestoornissen en pijnklachten die voortkomen uit de wervelkolom of ledematen. Binnen deze techniek worden passieve mobilisaties gecombineerd met een actieve beweging. Het is een vriendelijke en effectieve manier van mobiliseren en nagenoeg pijnvrij. Het vormt een goed alternatief voor manipulaties ( het zogenaamde kraken). Deze techniek is bijvoorbeeld geschikt voor ouderen vanwege de milde behandelmethode. http://www.mulliganconcept.nl

Kaakfysiotherapie

Kaakfysiotherapie is een specialisatie, die zich richt op gezondheidsproblemen van spieren en gewrichten in het hoofd en het aangezicht, het nek/halsgebied en het kauwstelsel. Ook hieraan gerelateerde duizeligheidklachten kunnen bij de kaakfysiotherapeut terecht.

Taping volgens Medical Taping Concept

Het bijzondere van deze vorm van tapen is dat er gewerkt wordt met een elastische tape, die met een bepaalde rek op de huid wordt aangebracht. Hierdoor kan de patiënt niet alleen blijven bewegen, de tape activeert ook de juiste richting waarin het gewricht beweegt. Het zorgt ervoor dat de spieren minder gespannen zijn, waardoor de pijn sterk kan afnemen. Deze vorm van tapen is ook zeer geschikt voor sportblessures.

Duizeligheidsklachten (BPPD)

Een veel voorkomende vorm van duizeligheid (BPPD) is te behandelen met fysiotherapie. Het is goedaardige vorm van draaiduizeligheid, die aanvalsgewijs optreedt en kort duurt. Dit kan ontstaan door bepaalde houdingsveranderingen ( bv. bij het omdraaien in bed, omhoog kijken of bij het opstaan uit zitpositie). Door het stellen van bepaalde vragen, uitvoeren van testen en oefeningen kan soms binnen één behandeling de klacht opgelost worden.